2010-11-02 11:17:52• hírek • Kocsis Zoltán

Győzelmi kényszerben

Kedden kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének visszavágó szakasza, a negyedik forduló után pedig több csoportban is komolyan körvonalazódhat a továbbjutók köre. Több nagycsapat, mint a Werder Bremen, a Benfica, a Valencia vagy a Rubin Kazany győzelmi kényszerben van, amennyiben nem tudják odahaza behúzni a három pontot, akkor lassan búcsút mondhatnak továbbjutásról szövögetett álmaiktól.

Az A csoportban az eddigi három meccsen két pontot gyűjtött Werder Bremen a hasonló mérleggel rendelkező Twentét fogadja. A tavasszal az Európa-ligában a két csapat már találkozott egymással, az enschedei vereség után a németek odahaza a Weser stadionban 4-1-re nyertek. Miközben a germánok botladoznak a Bundesligában, addig a Twente az Ehredivisionban még veretlen. Közös pont a két csapatban, hogy mindkettőnek rengeteg a sérültje: a hazaiak az első két kapusuk, Wiese és Vander mellett nem számíthatnak Pasanen, Fritz, Borowski, Boenisch és Naldo szolgálataira, míg a vendégeknél Mihajlov kapus, továbbá Bentgsson, Tiendalli, Brama, Kuiper, Bajrami és Buysse sem teljesen egészséges.

A csoport másik meccsén a Tottenham bizonyítási vággyal telve fogadja a címvédő Intert: ez előző fordulóban ugyanis az olaszok korán ember-és gólelőnybe kerültek és sokáig úgy nézett ki, felsöprik a Guiseppe Meazza gyepszőnyegét az angolokkal. Négy gólos előnynél azonban visszaálltak, Bale pedig mesterhármasával majdnem kiegyenlített. Most a Spurs megmutathatja mit is tud igazából, az eltiltott Gomes kapuson kívül azonban nem számíthat Defoe-ra sem. Az olaszoknál több a maródi, hisz Chivu, Stankovics, Motta, Mariga és Suazo is sérüléssel bajlódik.

A B jelű kvartettben a Benfica az első fordulóban legyőzte a Hapoel Tel-Avivot, ezután azonban előbb Gelsenkirchenben, majd Lyonban is alulmaradt. Most eljött a visszavágó ideje, gondolhatják a portugálok, a nem túl acélos Lyon ellen csakis a győzelem tarthatja életben továbbjutási esélyeiket. Ebben nem segíthet nekik Cardozo, a paraguayi csatár sérüléséhez azonban lassan kezd hozzászokni a csapat. A franciáknál nincs fontos hiányzó, a hétvégi bajnoki fordulóban többen is rápihentek a lisszaboni összecsapásra, amely az eddig háromból hármat nyerő Lyon továbbjutását biztosíthatja be.


Lyonban könnyedén nyertek a frnaciák, Lisszaboban visszavágna a Benfica fotó: olweb.fr
Lyonban könnyedén nyertek a frnaciák, Lisszaboban visszavágna a Benfica fotó: olweb.fr


A kvartett másik találkozóján a Bundesligában utolsó előtti Schalke győzni megy Tel-Avivba: amennyiben ez összejön, akkor ők is komoly lépést tehetnek a továbbjutás felé. Bár a királykékeknél is sok a sérült (Schmitz, Hao, Jones, Hoogland, Kenia, Pander), ők a találkozó esélyesei, mivel a Hapoel eddig még pontot sem tudott szerezni a BL-ben, Rocchi mellett pedig másik sztárcsatárjuk, Sehter is kidőlt a sorból.

A C csoportban három olyan gárda is található, amely saját bajnokságában még veretlen. Közülük a Glasgow Rangers a BL-ben sem kapott még ki, pedig már járt az Old Traffordon is. Ezúttal Valenciában igazi kik-ki meccset vívhatnak a spanyol Primera Divisionban az utóbbi hetekben megtorpanó „denevérek" ellen. A spanyoloknak, miután odahaza kikaptak a ManU-tól, ezt a meccset mindenképpen hozniuk kell, ha tavasszal is ott akarnak lenni a királykategóriában.

A másik találkozó érdekessége, hogy a Bursaspor a török, a Manchester United pedig az angol bajnokságban áll veretlenül, egyaránt tíz forduló után. A két pontvadászat közti különbségen túl azonban még valami mindenképpen megkülönbözteti a két együttest: míg a britek a BL-ben eddig nem kaptak gólt (2-0 a gólkülönbségük) és hét pontot gyűjtöttek, addig a törökök pont és rúgott gól nélkül állnak, 0-6-os gólkülönbséggel állnak.


Botladozik a Valencia a Primerában, a Zaragozát sem tudta legyőzni fotó: valenciacf.com
Botladozik a Valencia a Primerában, a Zaragozát sem tudta legyőzni fotó: valenciacf.com


Végezetül a D csoportban a Rubin Kazany egy igen fura sorozatot törne meg a Panathinaikosz ellen: a legutóbbi két orosz bajnoki idény győztese eddig még nem veszített, de nem is nyert hazai pályán a BL-ben (a Barcelona ellen kétszer, az Inter és a Dinamo Kijev ellen egyszer-egyszer ikszeltek). Az eddig meglepően harmatos görögök ellen komoly esélyük van a győzelemre, főleg, hogy a tatárföldiek Athénban is pontot tudtak szerezni.

A BL-egyik meglepetéscsapata eddig a dán bajnok Köbenhavn, amely első két meccsét egyaránt meg tudta nyerni. A harmadik körben aztán Barcelonában 2-0-ás vereséget szenvedtek és valószínűleg ez a sors vár rájuk a visszavágón is a katalán szupercsapat ellen. A Nörregaardot, Bergvoldot és Santint nélkülöző koppenhágaiak nyilván tisztában vannak azzal, hogy nekik az oroszok és a görögök ellen kell kivívniuk a továbbjutást, ettől függetlenül azonban nem fognak feltartott kézzel kiállni a Barcelona ellen sem.

A keddi program:
A csoport:

Tottenham - Inter 21.45 TVR1
Werder Bremen - Twente 21.45

B csoport:
Benfica - Lyon 21.45
Hapoel Tel-Aviv - Schalke 21.45

C csoport:
Bursaspor - Manchester United 21.45
Valencia - Glasgow Rangers 21.45

D csoport:
Rubin Kazany - Panathinaikosz 19.30 DigiSport.hu
Köbenhavn - Barcelona 21.45 DigiSport.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: